Blog.
Afstuderen

 • jaar
  3e jaar / 2017
 • studie
  zangstudie Kopenhagen
 • seminar
  18
 • datum
  wo 7 jun – zo 11 jun

Naar de andere verhalen:

En daar ga je dan. Voor de laatste keer naar Kopenhagen om deze geweldige 3-jarige opleiding af te gaan ronden. Toch wel een beetje spanning in mijn lijf. Heb enorm hard gestudeerd. Als je ouder bent, lijkt het toch echt allemaal minder gemakkelijk te gaan dan vroeger. Maar dus ook extra voldaan als het lukt.

Ik had dit keer een hele vroege vlucht (lekker goedkoop). Nog even wachten voordat ik het appartement in kan. Geeft niks, het was heerlijk weer en had een fantastisch uitzicht toen ik in een heerlijke stoel plofte.

Appartement
Het mooiste appartement van al deze jaren. Heerlijk.

Een dagje langer
Dit keer was het seminar een dag langer dan normaal dus we begonnen al op woensdag. Zoals altijd een rondje ‘bijpraten’, altijd leuk. Wel anders omdat alle groepen nu door elkaar waren gehusseld. Ik zat nu bij alle andere Nederlanders en de Belgen. Daaraan waren nog 2 Finse vrouwen toegevoegd. Ook heel erg leuk om met deze groep te zijn. We zijn ‘GLITTER’ genoemd.

Mondeling
De 2e dag hadden wij ons mondeling examen. Toch wel spanning hoor. Gelukkig is het heel goed gegaan. Ik wist alles goed te verwoorden. Fijn toen deze ochtend voorbij was. STATUS E, DONE!

Singing With Pianist (SWP)
In de middag een heerlijke sessie SWP (Singing With Pianist) met docent Tine. Heb weer de gelegenheid genomen om verder te werken aan ornamentatie en mijn rattle. Wat is dat toch onwijs leuk. Zeker omdat je van alle docenten wel weer nieuwe dingen leert. Zo ook weer vandaag. Dat ga ik natuurlijk ook weer overbrengen op mijn eigen leerlingen.

        

Klankkleur
Vrijdagochtend was Cathrine ‘in tha house’. We deden mee aan een test over soundcolour (Klankkleur). Het instituut is iets aan het ontwikkelen om soundcolour in kaart te brengen. Dat was moeilijk maar wel heel leuk mee bezig te zijn.

Laatste les geven
Zaterdagochtend was mijn allerlaatste les die ik moest geven. Leuk om Saskia Bak les te geven. Ik heb haar geholpen met de puntjes op de ï voor haar afstudeernummer voor de dag erop. Blijkbaar was het mijn beste les ooit. En het voelde ook echt heel goed. Rustig, to the point, helder, duidelijk, gezellig, etc……. kreeg dus hier ook hele goede feedback over. En ik was al zo blij met mijn goede mondeling.
Het einde van deze echt allerlaatste onderdeel van deze opleiding, was ook geweldig. Onze klassendocent Lise Liv keek ons allemaal een voor een de ogen en noemde onze naam terwijl ze je aankeek. Gefeliciteerd, jullie zijn nu allemaal certified CVT teachers. Een luid gejuich was het gevolg. En tranen natuurlijk. Wat een mooi moment en wat een ontlading van alle (ja, toch wel) spanning en opwinding.
  

Diploma uitreiking
‘From the 2017 Graduation at CVI’ 

Na de middagpauze gingen we naar beneden naar een grote zaal waar de champagne klaarstond en het diploma werd uitgereikt. Vrijwel alle docenten stonden op het podium om ons te feliciteren en Chathrine had een hele warme, motiverende, prachtige speech.

Vlnr: Christina, Cathrine, Ulrik, Merete, Tine, Kaare, Michelle, Ole, Karina, Lise Liv

Alle afgestudeerden 2014 – 2017

Graduation Dinner

Die avond was er voor alle 42 afgestudeerden en de docenten een graduation-dinner. Gezellig en lekker. Alle groepen hadden een cadeau bedacht voor de docenten. Het werd laat die avond….. heerlijk gedanst en herinneringen opgehaald.

Bandrepetitie

Zondagochtend wakker worden in het prachtige appartement was heel bijzonder. Dit was dan echt de laatste dag van de opleiding. Een repetitiedag met band om je nummer voor te bereiden  voor de avond in the JAZZHOUSE. En wat voor een band. Wat kan ik daar toch van genieten.

Relaxen

Na het repeteren hadden we nog tijd om even te relaxen. We zijn naar Nyhaven gelopen en hebben heerlijk op een luie stoel gezeten met uitzicht op het prachtige Admiral Hotel waar mijn vader in zijn werkperiode regelmatig verbleef. Dat waren goede tijden!

Met als tijdens het allereerste seminar was ik hier met Elodie. Nog steeds happy!
Laatste seminar boven, eerste seminar beneden

Voorbereiden concert
Daarna naar het appartement en douchen, tutten, omkleden. Heerlijk de spanning een beetje opbouwen. Bij binnenkomst bij the JAZZHOUSE was ik zwaar onder de indruk van de locatie. Prachtig, sfeervol en het idee dat hier altijd grote jazz artiesten komen spelen is toch wel heel bijzonder.


©CVI, photo by Mathias Aaen

©CVI, photo by Mathias Aaen

Kijkje in JAZZHOUSE Copenhagen

Voor een paar klasgenoten backing vocals gedaan en mijn eigen nummer uiteraard. Wat ging het heerlijk. Wat heb ik genoten. Gewoon niet normaal zo te gek deze hele avond was.

Luister en kijk zelf maar!


En dat was dan 3 jaar lang 6x per jaar 5 dagen naar Kopenhagen. Elk moment was geweldig. Ben onwijs dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Dat ik hier heb mogen rondlopen en zo veel heb geleerd op het gebied van zingen en lesgeven. Dankzij mijn ouders en mijn lieve schat Kees is het mogelijk gemaakt en met een heel goed resultaat afgesloten. Ben blij en trots dat ik nu dit logo mag gaan voeren.

 

Jullie allemaal bedankt voor het volgen van mijn blog en jullie support. En zoals ik drie jaar lang op school heb gedaan…… big hugs for you too.

Nog wat extra foto’s
‘From the 2017 Graduation at CVI’
©CVI, photo by Mathias Aaen

REAGEREN

Share Button