http://www.ezsinging.nl/wp-content/uploads/2018/07/Header-cursus-CVT.pnghttp://www.ezsinging.nl/wp-content/uploads/2017/09/IMG_0730.jpghttp://www.ezsinging.nl/wp-content/uploads/2017/10/IMG_0615-bewerkt.jpghttp://www.ezsinging.nl/wp-content/uploads/2018/04/IMG_0410.jpghttp://www.ezsinging.nl/wp-content/uploads/2018/04/CVT-Elise-1.jpghttp://www.ezsinging.nl/wp-content/uploads/2018/03/IMG_0179.jpg

CVT basiscursus


Meld je vast vrijblijvend aan:

 • jaar
  wordt gepland in 2019
 • dag
  om de week
 • aantal
  6 avonden
 • inloop
  19:15 uur
 • aanvang
  19:30 uur
 • einde
  21:30 uur
 • vocal coach
 • locatie
  Burcht van Haeften
 • adres
  Aan de overkant van Bernhardstraat 19, Haaften
 • email
  CVT@EZsinging.nl
 • prijs
  € 311,- p.p. inclusief BTW
 • deelnemers
  maximaal 6
 • leeftijd
  v.a. 16 jaar
 • telefoon
  +31683877003, bij geen gehoor graag een Whapp of SMS
 • facebook

  Door de juiste techniek,
  nog meer plezier in zingen.


  Voor wie?
  De CVT [Complete Vocal Technique] basiscursus is voor degene die graag [beter] wil leren zingen en geïnteresseerd is in Complete Vocal Technique. De populairste zangmethode van dit moment in Europa. Of je nou amateur of (semi)-professional bent, solist of backing vocalist, in een koor zingt of in een vocal group, je bent van harte welkom.

  Complete Vocal Technique is een zangmethode gebaseerd op anatomie en wetenschap om ALLE geluiden in ALLE stijlen op een verantwoorde manier te maken. CVT oordeelt niet over smaak en de wensen van de zanger(es) staan centraal. Het is zeer toegankelijk.
  Meer lezen over CVT!

  Door het toepassen van CVT hoef je niet meer hees te worden, kun je wél die hoge noten halen en maak je de sound die jij graag wilt.

  We werken in de groep en ook individueel is er genoeg ruimte voor aandacht.

  Vocal coach
  Elise Zijlstra is certified CVT-teacher, afgestudeerd aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen en gaat jou alles leren over Complete Vocal Technique. Een techniek die jij ook kunt leren en waar je direct profijt van hebt. Als solist maar ook als je met anderen zingt. Het is geweldig als je bijvoorbeeld in een koor of vocal group allemaal dezelfde taal zingt. Dat komt de stemmen en het muzikale geheel zeker ten goede.

  Niveau
  Of je niets, iets of veel van CVT af weet, deze cursus is een aanrader. Je kunt op jouw niveau deelnemen en alles vragen wat je wilt om jouw zingen te verbeteren. 

  Theorie en praktijk
  Elke avond zijn we bezig met zowel theorie als het toepassen van het geleerde tijdens het zingen. Om het meest te halen uit deze cursus krijg je ook steeds wat huiswerk. 

  Materiaal
  Bij aanvang van de cursus krijg je een notitieboekje met pen om alle informatie die je krijgt en eventuele opdrachten in op te schrijven.
  Ook ontvang je af en toe CVT materiaal dat je hierin kunt opbergen.

  PROGRAMMA

  AVOND 1 De 3 basisprincipes

  1 Ademsteun 

  Het tegenhouden van de adem, hoe doe je dat precies? Correcte ademsteun is van belang voor: langer aanhouden van tonen, een grotere stemomvang, het voorkomen van heesheid, meer volume, beheersing van vibrato, beheersing van de intonatie (zuiver zingen).
  2 Noodzakelijke Twang
  Er is altijd een zekere mate van Twang nodig om technisch goed te kunnen zingen. Twang
  ontstaat in de strotkleptrechter (in je keel). Deze trechter kan verschillende vormen aannemen.
  Bij Twang bewegen de onderkant van de strotklep (petiole) en de bekerkraakbeentjes naar elkaar toe waardoor je op een gezonde en comfortabele manier kunt zingen. De klank wordt helderder en je kunt meer volume geven.
  3 Geen vooruit gestoken kaak en/of lipspanning
  Om spanningen in de keel te voorkomen zodat de stembanden op een optimale manier kunnen aanspannen.

  AVOND 2 De stemfuncties

  Neutral, Curbing, Overdrive, Edge.
  Hoe klinken deze verschillende stemfuncties? Wat zijn de voordelen van elke stemfunctie?. Hebben ze ook beperkingen? Welke dan? Kan iedereen alle stemfuncties toepassen?

  AVOND 3 Klankkleur

  Hoe kun je je eigen klankkleur warmer (donkerder) of juist wat helderder (lichter) maken? Er zijn 6 plekken in je spraakkanaal waar dit kan. We gaan alle 6 mogelijkheden grondig oefenen en op zoek naar de sound die jij wilt.

  AVOND 4 Effecten

  effecten beluisteren 

   

   

   

  Als de basis van CVT er goed in zit, is het zeker ook mogelijk om op een gezonde manier te werken met effecten. Dit geeft een nummer vaak iets extra’s. Ze komen allemaal aan bod: distortion, creak & creaking, rattle, growl, grunt, krijsen, vocal breaks, toegevoegde lucht, vibrato, ornamentatie.

  AVOND 5 Puntjes op de ï
  Op deze avond is er gelegenheid om alle vragen te stellen die je hebt over CVT. Ook gaan we nog op verzoek e.e.a. herhalen en extra oefenen met de technieken die we geleerd hebben tijdens de cursus.

  AVOND 6 Meer zingen
  Op deze laatste avond zingen we allemaal een nummer en wordt het certificaat uitgereikt.

   

   

  Share Button