https://www.ezsinging.nl/wp-content/uploads/2019/01/HEADER-workshop-cvt-1.jpghttps://www.ezsinging.nl/wp-content/uploads/2015/12/20151212_0900441.jpghttps://www.ezsinging.nl/wp-content/uploads/2017/02/IMG_0036.jpghttps://www.ezsinging.nl/wp-content/uploads/2015/12/20151212_084244klein.jpghttps://www.ezsinging.nl/wp-content/uploads/2016/07/klein20151125_103514.jpg

Workshop Complete Vocal Technique (CVT)
 • datum
  zaterdag 14 maart 2020
 • interesse?
  workshop zit vol, klik op gele label hierboven om interesse voor de volgende keer aan te geven
 • tijd
  10:00 uur – 16:30 uur
 • leeftijd
  v.a. 16 jaar
 • vocal coach
  Elise Zijlstra
 • locatie
  Burcht van Haeften
 • adres
  Aan de overkant van Bernhardstraat 19, Haaften
 • prijs
  € 98,- p.p. inclusief BTW, lunch en onbeperkt koffie en thee
 • deelnemers
  min. 6 | max. 8
 • email
  CVT@EZsinging.nl
 • telefoon
  +31683877003
 • facebook
 • cadeaubon
  verras iemand met een prachtig muzikaal cadeau: AANVRAGEN

  Zingen wordt nóg leuker en makkelijker
  als je techniek leert toepassen


  CVT

  Tijdens de basisworkshop leer je alles over CVT (Complete Vocal Technique), de populairste zangmethode van dit moment in Europa. Wat is er allemaal mogelijk en hoe pas je deze zangtechniek toe. Het is een vol programma waar theorie en praktijk elkaar afwisselen. De dag vliegt voorbij en voor je het weet, heb je veel kennis opgedaan waar je weer verder mee kunt.

  Nu vast meer weten over CVT

  Wat
  Deze dag kom je erachter dat het écht mogelijk is om die hoge noot te halen. Zonder dat het pijn doet of dat je hees wordt. Je gaat leren hoe het precies zit met ademsteun. Waarom is dat zo belangrijk en wat brengt het je? Je leert luider of zachter te zingen wanneer jij dat wilt.
  Merk hoe interessant een nummer wordt als je verschillende stemfuncties toepast. Deze dag komen ze alle 4 aan bod. Hoe komt toch dat je stem overslaat En wat kun je er aan doen? Dit en nog veel meer……

  Wie
  Vocal coach Elise Zijlstra (EZ) is afgestudeerd aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen (Denemarken) en gaat jou op een prettige locatie een heerlijke muzikale dag bezorgen. Natuurlijk samen met de hele groep deelnemers. Je zult merken dat je na deze ene dag al een stuk vooruit bent gegaan qua zingen. En ook heb je de tools en oefeningen om thuis verder te kunnen met alles wat je geleerd hebt. 

  Social Media
  Als je mee hebt gedaan aan deze workshop kun je gratis lid worden van de besloten Facebook groep EZsinging SUPPORT. Hier kun je met al je zangvragen terecht en chatten met andere zangers en zangeressen. 

   

  PROGRAMMA

  09.30 uur: inloop met koffie/thee

  10.00 uur: start

  Gedurende de dag komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  De 3 basisprincipes:

  1 Ademsteun 

  Het tegenhouden van de adem, hoe doe je dat precies? Correcte ademsteun is van belang voor: langer aanhouden van tonen, een grotere stemomvang, het voorkomen van heesheid, meer volume, beheersing van vibrato, beheersing van de intonatie (zuiver zingen).
  2 Noodzakelijke Twang
  Er is altijd een zekere mate van Twang nodig om technisch goed te kunnen zingen. Twang
  ontstaat in de strotkleptrechter (in je keel). Deze trechter kan verschillende vormen aannemen.
  Bij Twang bewegen de onderkant van de strotklep (petiole) en de bekerkraakbeentjes naar elkaar toe waardoor je op een gezonde en comfortabele manier kunt zingen. De klank wordt helderder en je kunt meer volume geven.
  3 Vermijden van kaak en/of lipspanning
  Om spanningen in de keel te voorkomen zodat de stembanden op een optimale manier kunnen aanspannen.

  Stemfuncties

  Neutral, Curbing, Overdrive, Edge.
  Hoe klinken deze verschillende stemfuncties? Wat zijn de voordelen van elke stemfunctie?. Hebben ze ook beperkingen? Welke dan? Kan iedereen alle stemfuncties toepassen? 

  Klankkleur

  Hoe kun je je eigen klankkleur warmer (donkerder) of juist wat helderder (lichter) maken? Er zijn 6 plekken in je spraakkanaal waar dit kan. We gaan alle 6 mogelijkheden grondig oefenen en op zoek naar de sound die jij wilt.

  • Anatomie; middenrif, stembanden, strottenhoofd etc. Hoe zit dat precies in elkaar en wat gebeurt er allemaal als je zingt?
  • Volume; van zacht naar luid en andersom.
  • Zangoefeningen
  • Masterclasses: korte privéles waar de rest van de groep meekijkt. Iedereen kan hier veel van leren omdat degene die les krijgt, vragen stelt die jij eigenlijk ook hebt.

  13.00 uur: lunch
  16.30 uur: einde workshop, uitreiken certificaat

  certificaat