https://www.ezsinging.nl/wp-content/uploads/2015/07/cropped-MG_5256.jpghttps://www.ezsinging.nl/wp-content/uploads/2015/07/cropped-cropped-MG_5538.jpghttps://www.ezsinging.nl/wp-content/uploads/2015/07/cropped-cropped-MG_5439-300x861.jpghttps://www.ezsinging.nl/wp-content/uploads/2015/07/cropped-cropped-MG_5355.jpghttps://www.ezsinging.nl/wp-content/uploads/2015/07/cropped-cropped-MG_5325.jpghttps://www.ezsinging.nl/wp-content/uploads/2015/07/cropped-cropped-MG_5286.jpghttps://www.ezsinging.nl/wp-content/uploads/2015/07/cropped-cropped-MG_5253-500x143.jpg

EZ
Wat betekent EZ?

Het is heel simpel, de afkorting van Elise Zijlstra.

Hoe spreek je het uit?
-Letters E en Z, uitgesproken in het Engels, Eazy of Easy (like sunday morning).

Iets over mijn muzikale leven
Vanaf mijn achttiende jaar heb ik in verschillende bands gezongen en percussie gespeeld. Van blues tot rock en van funk tot fado.
Toen ik lekker jong was in 1994 (cassettebandjes tijdperk), heb ik mijn eerste demo opgenomen met mijn eigen band Dark Side of the Blondes.

Zelf zingen
Ik heb jaren zangles gehad van verschillende topdocenten.
Jazz zangeres Lisa Boray heeft mij geleerd om zelf vocalisten te coachen. Dat deed ik onder meer bij de musical ‘Kristal’. Ook Desray van ‘2 brothers on the 4th Floor’ (o.a. Dreams en Never Alone) heeft mij veel geleerd. Tijdens deze periode heb ik een album opgenomen ‘The Easy Life’. Pianist Eric van de Bovenkamp, gitarist Stefan Blankesteijn en producer/drummer Jeroen Molenaar, werkten hieraan mee. 

Koor opgericht
Met veel passie ben ik ruim 7 jaar coach geweest van het zelf opgerichte moderne pop-rockkoor KOORbusiness. We namen een prachtige CD op.
 

Docent/vocal coach
Al vanaf 2005 geef ik met heel veel plezier zanglessen, zangworkshop, etc. en omdat ik me muzikaal wil blijven ontwikkelen heb ik een jaar lang de CVT [Complete Vocal Technique] cursus gevolgd voor docenten in Amsterdam en volgde ik daarna de 3-jarige opleiding tot zangeres/zangdocent aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen (Denemarken). Ik mag mij nu certified CVT-teacher noemen en ik kan je zeggen, daar ben ik superblij mee. 

Ik begeleid zangers in de studio, organiseer regelmatig zangvakanties in binnen- en buitenland. En naast mijn leerlingen, geeft ik ook zangles (coaching) aan kleine vocal groups en de koren Pocket Rock!t en Metallikoor.

Singles
Eind 2017 heb ik 2 singles uitgebracht: het nummer waarmee ik afstudeerde, ‘I just had to hear your Voice’. En een nummer speciaal voor mijn dementerende vader: ‘Song for Bas’. De opbrengst is voor Alzheimer Nederland.