Zingen in Haaften

september 2016 | Lezersnieuws Gorkum| Elise Zijlstra

Elise Zijlstra uit Haaften heeft vanaf 1 september een ruimte gehuurd in het Kulturhus Haaften om daar haar zangpraktijk voort te zetten. Ze geeft naast zanglessen ook zangworkshop

Elise Zijlstra is aan haar laatste (3e) studiejaar begonnen in Kopenhagen (Denemarken). Daar wordt ze in deeltijd opgeleid tot zangdocent/zangeres Complete Vocal Technique (CVT) aan het grootste zanginstituut van Europa. Elk jaar gaat ze er 6x naartoe en maakt daar steeds 4 zeer intensieve lesdagen mee.

“Dit is de beste beslissing die ik ooit in mijn leven heb genomen. Eerst zag ik veel beren op de weg; kosten, tijd, leeftijd. Ik was bijna 49 toen ik eraan begon in 2014. Maar ja, het is niet voor niets een passie. Daar hoort het volgen van je hart toch echt bij.”

De opleiding is zeer volledig en duurt niet voor niets 3 jaar. Vakken als anatomie, zangtechniek, pedagogiek, psychologie, interpretatie, improvisatie, het leiden van workshops, lesgeven, etc…. alles komt aan bod. En alles is in het Engels.

“Als docent help ik de sound te creëren die de leerling graag wil. Gaandeweg de les komen er allerlei facetten aan bod waar de leerling dan profijt van heeft om het doel te behalen. Alles op een opbouwende positieve manier.”

Wil jij zingen ook eens anders ervaren? Elise geeft op allerlei niveaus en verschillende disciplines workshops en zangles: Basisworkshop Complete Vocal Technique (CVT), zangworkshop voor koren, zangworkshop interpretatie, zangworkshop improvisatie en ook de workshop EZ sing en swing voor mensen die niet per se uit zijn op het leren van techniek maar het gewoon heerlijk vinden om een paar uurtjes te zingen met andere gelijkgestemden. Wil je (daarna) individueel wat serieuzer aan de slag met je stem, dat kan in privé zanglessen.